Eğitim Hakkında
Hijyen, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği‘ne göre her işin özelliğine göre çalışanların kendi ve halk sağlığını tehlikeye sokmayacak biçimde hizmet vermesini sağlamak amacıyla yapılacak uygulamaların ve alınan temizlik önlemlerinin bütünü olarak tanımlanmıştır. Genel anlamda ise hijyen, sağlıklı bir yaşam için yapılan faaliyetlerin ve alınan önlemlerin tümüdür. Hijyen Eğitimi Yönetmeliğine göre, özellikle gıda üretimi ve satışı yapılan işyerlerinde, hijyen eğitimi almayan kişilerin çalışması yasaktır.
Hijyen ve sanitasyon eğitimi, gıda üretimi, servisi ve satışı yapılan yerlerde çalışan ve gıdalar ile doğrudan temas eden kişiler tarafından alınmalıdır. Bu işyerleri ;
- Gıda üretimi ve perakende satışı yapılan yerler.
- İçme veya insani kullanım suyu üretimi yapan yerler.
- Doğal mineralli suların üretimini yapan yerler.
- Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerler.
- Dövme ve piercing yapılan yerler.
- Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerler.
- İnsan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerleri.
olarak düşünülebilir. - Ayrıca satışı yapılmasa bile yemekhane, çay ocağı, mutfak gibi alanlarda çalışanlar da hijyen eğitimi sertifikası almak zorundadır.
Mesleğin yeterliliklerini kazanan bireyler; hijyen ve sanitasyon belgeli çalışan olarak çalışabilir.
Potansiyel İş Pozisyonları
İş pozisyonları eğitim seviyenize ve öğrenim derecenize göre değişkenlik gösterebilir. Potansiyel İş Pozisyonları; hijyen ve sanitasyon belgeli çalışan.
Eğitimin Özellikleri
- Eğitim, uzaktan eğitim yöntemi ile verilmektedir.
- Video dersler ve PDF ders notlarının tamamı daha önceden sisteme yüklenmiştir.
- Katılımcı dilediği gün ve saatlerde eğitimi alır. İlk bir ay içerisinde olmak kaydıyla dilediği gün ve saat sınavını olabilir ve sertifika talep formunu gönderebilir.
- Eğitimlere, internete bağlı herhangi bir cep telefonu, tablet, bilgisayar, laptop ve Smart TV’den katılmak mümkündür.
- Eğitime erişim süresi toplamda 3 aydır. İlk bir ay içerisinde sınav ve sertifikalandırma işlemi gerçekleşir. Katılımcı sertikayı alsa dahi 3 ay dolana kadar eğitime erişebilir.
- Katılımcının sertifikayı hak edebilmesi için internet ortamında sitemiz üzerinden online test sınavına girmesi gerekmektedir. Sınavda genelde 20 test sorusu sorulur ve 30 dakika süre verilir. 3 defa sınav hakkı vardır. Puanlama % üzerinden verilir. %100 üzerinden en az %50 puan veya üzerinde bir puan alınması gerekmektedir. Yanlış cevaplar doğru cevapları götürmez.
Başvuru ve Katılım
- Bu eğitime katılabilmek için, herhangi bir mezuniyet şartı ve ön koşul aranmayıp, Türkiye ve dünyanın her yerinden dileyen herkes bu eğitime katılabilir. Ayrıca yurt dışında yaşayanlar ve yabancı uyruklu vatandaşlar da başvurabilir.
- Eğitime başvurular internet sitemiz üzerinden gerçekleştirilir.
Alacağım Sertifika Ne İşime Yarar?
Alacağınız sertifika ile onaylı ve geçerli bir belgeye sahip olabilir, iş bulabilir, işinizde yükselebilir, terfi alabilir, özgeçmişinizi güçlendirebilir, iş başvurularında öne çıkabilir, uzmanlığınızı ve eğitiminizi belgeleyebilir, rakiplerinize fark atabilir, sertifikayı yurt dışında da kullanabilir, kariyerinizi geliştirebilir ve geleceğinize yön verebilirsiniz.